01588 - Igniter for Head-Airbag; Drivers Side (N251)
001 - Upper Limit Exceeded - MIL ON
01589 - Igniter for Head-Airbag; Passenger Side (N252)
01217 - Side Airbag Igniter; Driver Side (N199)
002 - Lower Limit Exceeded - MIL ON
01218 - Side Airbag Igniter; Passenger Side (N200)
002 - Lower Limit Exceeded - Intermittent - MIL ON
01284 - Side Airbag; Drivers Side; Disabled
01588 - Igniter for Head-Airbag; Drivers Side (N251)
01589 - Igniter for Head-Airbag; Passenger Side (N252)
01217 - Side Airbag Igniter; Driver Side (N199)
002 - Lower Limit Exceeded - MIL ON
01218 - Side Airbag Igniter; Passenger Side (N200)
002 - Lower Limit Exceeded - Intermittent - MIL ON
01284 - Side Airbag; Drivers Side; Disabled
mi to wyglada na slaby , lub brudny styk na zlaczach airbaga
na przednich poduszkach - zbyt duża rezystancja - odłączone poduchy?
na bocznych poduszkach - zbyt mała rezystancja - zwarte poduchy
poza tym 1284 - poduszka boczna kierowcy wyłączona
jakiś niezły kocioł
sprawdź czy wtyczka na sterowniku nie jest poruszona/wyciągnięta
czy nie ma czasami jakichś rzystorów wlutowanych
przepraszam że sie wtrące ale kur... takich błędów sie nie kasuje one mają sie same zlogować te poduszki są wręcz nie zalogowane... nie daj Boże że coś sie stanie one nie odpalą... nie ważne czy to VAG czy VCDS!!
Może akurat nie te, ale ogólnie mając wcześniej Vaga 704.1PL i teraz VCDS 805 to tym ostatnim nieraz nie da się wykasować błędów z odczytu skanowania tylko trzeba wejść w konkretny sterownik i w nim dopiero wykasować. :wink:
ale kur... takich błędów sie nie kasuje one mają sie same zlogować te poduszki są wręcz nie zalogowane
co znaczy według ciebie nie zalogowane?! pierwsze słyszę
te błędy sygnalizują(wały) problem, i trzeba je kasować, jak się nie da to trzeba szukać usterki
Zamieszczone przez AdamB
Vaga 704.1PL i teraz VCDS 805
jak najbardziej się nadaje, teraz popatrz w obwody elektryczne, bo coś się dzieje
i czy są poduszki :evil:
Postaraj się naprawić poduszki a nie tylko byście kasowali błędy.
Jak się nie da wykasować to jest błąd ciągły jakoś tak na zajęciach w aso skody mi mówili.
Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
!!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!
UNIDEN USER
Hehe - przyjęło się jakoś tak dziwnie, że skasowanie błędu = usunięcie usterki. Wielu tak myśli chyba a to błąd. Zwłaszcza przy poduszkach byłbym ostrożny z kombinacjami. W końcu to bezpieczeństwo.
Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
!!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!
UNIDEN USER
Może akurat nie te, ale ogólnie mając wcześniej Vaga 704.1PL i teraz VCDS 805 to tym ostatnim nieraz nie da się wykasować błędów z odczytu skanowania tylko trzeba wejść w konkretny sterownik i w nim dopiero wykasować. :wink:
Więc nie bluzgaj do mnie !! OK???
Broń Boże nie bluzgałem ( nawet nie to miałem na myśli ) w strone Twojej osoby raczej martwiłbym się żeby coś się stało jakby nie wypaliły ( odpukać ) także
Zamieszczone przez krzynol
jefry napisał/a:
ale kur... takich błędów sie nie kasuje one mają sie same zlogować te poduszki są wręcz nie zalogowane
co znaczy według ciebie nie zalogowane?! pierwsze słyszę
te błędy sygnalizują(wały) problem, i trzeba je kasować, jak się nie da to trzeba szukać usterki
a już tłumacze przez przesunięcie fotela do max tyłu stało sie to samo wywaliło bład poduszki na pulpicie... gdyby nie to że naprawdę martwię sie o bezpieczeństwo mimo młodego wieku poducha by nie odpaliła powód przewód odpiął się od kostki. Owszem tak błędy zostały skasowane ale w momencie kiedy coś by sie stało poducha by została nie odpalona. Dopiero dobre podłączenie wyeliminowanie problemu i wtedy skanowanie VAGiem pozwoliło upewnić mnie w przekonaniu że w razie WWWWWWWW będzie ok.
na przednich poduszkach - zbyt duża rezystancja - odłączone poduchy?
na bocznych poduszkach - zbyt mała rezystancja - zwarte poduchy
poza tym 1284 - poduszka boczna kierowcy wyłączona
jakiś niezły kocioł
Może auto po dzwonku i ktoś powkładał poduchy a nie podłączył lub w ogóle ich nie zamontował gdy naprawiał. :roll:
Aczkolwiek sprawa dziwna, w O1 bez problemu daję się wykasować błąd poduszek.
W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
poducha by nie odpaliła powód przewód odpiął się od kostki. Owszem tak błędy zostały skasowane ale w momencie kiedy coś by sie stało poducha by została nie odpalona.
kasowanie błędów jest po to, żebu sprawdzić czy nie są sporadyczne
(np. zaśniedziała wtyczka pod fotelem - do sprawdzenia)
jeśli błędy wracają to znaczy, że jest błąd permanentny i do roboty
Zamieszczone przez Udesky
Może auto po dzwonku i ktoś powkładał poduchy a nie podłączył lub w ogóle ich nie zamontował gdy naprawiał
Komentarz